You are currently viewing Ядки и сушени плодове вместо захарни десерти
Ядки и сушени плодове вместо захарни десерти

Захарни десерти и чипсове много лесно могат да се заменят с няколко ядки и сушени плодове, които не са само вкусно, но имат и доста положителни ползи.

Така например, който консумира ядки има по дълъг и здравословен живот.

Ядките са пълни с най-добрите жизненоважни хранителни вещества, витамини, минерали, фибри, протеини и основни мазнини.

И тъй като един обикновен “орех” не може да бъде патентован срещу лекарство, той не може да се поддаде на маркетинг и да допринесе до големи печалби. За това няма и реклами за него.

Въпреки това, хората, които консумират ядки са средно по-слаби от хората, които не консумират.

Ядките доставят енергия на мозъка и нервните клетки и намаляват силата на ненаситните мастни киселини. Те са истински “скъпоценни камъни”.

Ето няколко малки примера:

Орехите са богати на магнезий, мед, калий, В1 и В6, както и фосфор, желязо, витамин В2 и фибри.

Бразилските орехи съдържат селен, който е идеален за защита на клетките. Порция от 100 грама бразилски орехи покрива шест пъти дневната нужда от селен. Никой друг природен продукт не е толкова богат на селен.

Бадемите допринасят за истинска ситост поради високото съдържание на протеини (19 гр. на 100 гр. бадеми). Само четири бадема доставят 1 гр. протеин. Проучвания показват, че консумацията на бадеми помага за телесното тегло. Те също са богати на В1. С една супена лъжица бадемов мус на ден може да се достигне до дневния минимум магнезий.

Сушените плодове са една страхотна алтернатива вместо сладкиши.

Сушените кайсии и витамини А и К, съдържащи се в този плод, подобряват проблемите, свързани с очите. Те насърчават кръвоснабдяването. и възпрепятстват развитието на мускулна дегенерация.

Сушените сини сливи съдържат борон във висока концентрация. Боронът е вещество, което е много важно за здравето на костите.

Една чиния от тези изкушения е идеална за кино вечер:-)

Дори по време на път е много по добре да се похапват ядки и сушени плодове отколкото сладкиши, солети и други изкуствени храни. Дори когато сме много гладни може да посягаме с удоволствие към тези здравословни изкушения.